Johtopäätökset
Tutkimuksemme perusteella huomasimme erityisesti sen, että nykypäivänä siilejä näkee yhä harvemmin elävänä, mutta sitäkin useammin kuolleina. Jokaisen autoilijan tulisi noudattaa yhteisiä pelisääntöjä liikenteessä; eli ajaa nopeusrajoitusten mukaan ja pitää turvaväli, jolloin näiden arvokkaiden eläinten henkikin säilyisi.

Myös Ilmastonmuutoksen eteneminen vaikuttaa kohtalokkaasti siilin säilymiseen planeetallamme, kuten myös monen muunkin eläimen säilymiseen. Meidän jokaisen tulisi tarkastella omia elintapojamme, valintojamme ja tekojamme. Aiheutatko juuri itse omilla valinnoillasi siilen katoamisen?
Siilen oloja edistät etenkin:
  • Rakentamalla siilille talvipesän, johon se voi talveksi majoittua
  • Noudattamalla liikenteessä yhteisiä pelisääntöjä
  • Laittamalla roskat rosikiin ja kierrättämällä
Tutkimuksen puutteet
Tutkimuksessa saatta ilmetä pieniä virheitä sen takia että tämä on erittäin suppea, ja aiheen tarkasteluaika oli kohtalaisen lyhyt. Olemme kuitenkin pyrkineet mahdollisimman hyvin valaisemaan siilien nykytilannetta Suomessa, jo olemme käyttäneet luotettavia lähteitä hyväksemme.


Jokaisen tulisi auttaa siiliä.
Suomessa on muutamia ns. järjestöjä jotka toimivat siilien hyväksi.
"Siili kiikarissa" nettisivulla on paljon hyödyllisiä neuvoja siihen kuinka voit auttaa siiliä selviämään niin talven ylitse kuin maailmassakin.

http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/index.html




1053524.jpg
http://www.teuva.fi/koulut/komsi/nisakkaatpik/siili.jpg